Ari Mikkilä

Ari Mikkilän kolmas eräkirja: Pohjoisen eräpoluilla – saalista ja sattumuksia

 Ari Mikkilän kolmas eräkirja kuljettaa lukijansa eräpoluilla pitkin Suomea pohjoisesta etelään. Uskottavasti kerrotut erätarinat ajoittuvat 1980-luvulta nykypäivään. Metsällinen työura on antanut mahdollisuuden liikkua monenlaisissa maisemissa. Toisinaan myös työn ohessa on päässyt erästämään, joskus suorastaan joutunut. 

Kanalintujahdissa liikutaan Keski-Lapissa sekä Ilomantsissa. Hirveä metsästetään napapiirin korkeudella, valkohäntäpeuraa eteläisimmässä Suomessa. Tärkeässä roolissa ovat monenkarvaiset pyyntikoirat. Kalaa pyydetään Lapin järvistä ja erämaavirroista.

Eräpoluilla kohdataan odottamattomia sattumuksia, sillä jahdit tai kalareissut eivät suju ilman yllätyksiä. Onni ei ole aina myötä, eikä omilta virheiltäkään vältytä. Hurtilla huumorilla kommelluksista selvitään. Metsästyksen tiimoilta tavataan erätovereiden lisäksi värikkäitä persoonia poromiehistä ja poliiseista hovimestareihin ja ammattiyhdistysaktiiveihin. Lukija pääsee aitoon jahtitunnelmaan, ollaanpa mukana seurueessa tai kairassa kahdestaan koiran kanssa. 

Kustantaja: Myllylahti 2022