Kirjoituskilpailuja

Saunamuistoja 

Tyylilaji: Tarina, muistelus 
Aihe: Sauna Määräaika: 31.3.2023 
Kenelle: Kaikille avoin 
Järjestäjä: Tykkimäen Sauna yhteistyössä Radio Kaakon ja Reuna Publishing Housen kanssa 

Lumienkelit tai kylpy pehmeässä hangessa, makkaran tuoksu, vihdan kirpeät sivallukset selässä vai ehkä kiukaan polttama arpi kannikassa? Sauna on osa suomalaisuuden ydintä ja meillä kaikilla on siitä muistomme. Löylykilpailut, ikkunan huuruun piirretyt sydämet, juhannus, joulu, mökkiranta, syntymä ja kuolema. Mikä on sinun mieleenpainunein, kamalin, hullunkurisin tai paras muistosi saunasta? Kerro se meille! Kukin kirjoittaja voi osallistua kilpailuun yhdellä tekstillä, jonka tulee olla aiemmin julkaisematon. Tekstin enimmäispituus on 10 000 merkkiä ja tekstillä täytyy olla nimi. Tekstit lähetetään ensisijaisesti sähköisesti osoitteeseen kilpailu@reunalla.fi.

Tekstitiedostossa ei saa olla kirjoittajan nimeä, vaan kirjoittajan nimi, osoite, sähköposti ja puhelinnumero ovat joko sähköpostin saatteessa tai erillisenä tiedostona. Raati valitsee 20 tekstiä Saunamuistoja-antologiaan, jonka kustantaa Reuna Publishing House yhdessä Tykkimäen Saunan kanssa ja joka ilmestyy kesällä 2023. 

Lue lisää ja osallistu: https://www.radiokaakko.fi/images/saunamuistoja.pdf


Kertomusten kirjoituskilpailu 

Tyylilaji: Tarina, muistelus 
Aihe: Uskoa tukevia, aitoja ja tuoreita kuvauksia nuorten elämänpiiristä 
Määräaika: 30.4.2023 
Kenelle: Kaikille avoin 
Järjestäjä: Paivamies.fi 

1. Kilpailun tavoitteena on löytää kertomuksia, joiden ensisijaisena kohderyhmänä ovat 13–16- vuotiaat (yläkouluikäiset) nuoret.

 2. Kilpailuun voivat osallistua kaikenikäiset kirjoittajat lähettämällä 1–3 lyhyttä kertomusta (kertomuksen pituus 2–4 liuskaa 1,5 rivivälillä). Tekstit kirjoitetaan tietokoneella ja lähetetään paperitulosteena tai muistitikulla. Useamman kertomuksen sisältävästä kokonaisuudesta arvioidaan paras kirjoitus. 

3. Kertomusten toivotaan olevan uskoa tukevia, aitoja ja tuoreita kuvauksia nuorten elämänpiiristä. Niissä tulee olla selkeä uskonnollinen sisältö luontevalla tavalla esitettynä.

Lue lisää ja osallistu: https://www.paivamies.fi/mainos/srk-etsii-uusia-kasikirjoituksia-6.42.15775.1ea2552313

Gottlund-runokilpailu 2023 avattu – kilpailun teemana on ”koodi”

Gottlund-runokilpailu järjestetään jo kymmenettä kertaa. Kilpailun teema on tänä vuonna ”koodi”. 
Runokilpailu on perustettu Kaarle Akseli Gottlundin elämäntyön muistamiseksi. Gottlund keräsi Juvalta merkittävän määrän kansanperinnettä 1800-luvun alussa ja oli kiihkeä suomalaisuuden ja suomen kielen puolustaja. 
Vuosittain vaihtuva kilpailun teema valitaan Gottlundin elämästä ja julkaisuista. 

Gottlund käytti koodeja omassa tuotannossaan: hänellä oli tapana kirjoittaa päiväkirjaansa arkaluontoisimmat asiat salakirjoituksella.
Teemaa Gottlund-työryhmä luonnehtii näin: jokainen meistä naamioituu joskus suojaan katseilta, verhoutuu, salaa todellisia aikeitaan tai suojaa henkilöllisyyttään. Koodin avulla nämä portit voidaan avata ja suojaukset purkaa. Millaisia koodeja elämässä voi luoda tai milloin niitä on korjattava, mitä ne merkitsevät ja kuinka ne murretaan?

Gottlund-runokilpailua järjestää vapaamuotoinen työryhmä yhteistyössä Juvan kulttuuripalveluiden ja Juvan kirjaston kanssa. Kilpailun päätuomari julkistetaan myöhemmin. 
Gottlund-työryhmälle myönnetään vuonna 2023 Juvan kulttuuri ry:n apuraha.
Viime vuosina kilpailuun on osallistunut yli sata kirjoittajaa.

Gottlund-runokilpailun kilpailuaika on 20.2.-30.4.2023. Kilpailuun voi osallistua kukin kirjoittaja yhdellä runolla.

Voittajat julkistetaan yleisötilaisuudessa Juvalla 7.7.

Lisätietoja kilpailusta: 

Johanna Kuusisto, 0400 136 176, johanna.kuusisto@juva.fi 
Juvan kulttuurisivut: https://www.juvankulttuurisivut.fi/koodi-gottlund-runokilpailu-2023/

Kilpailun Facebook-sivu: facebook.com/gottlundrunokilpailu

ART BREAKS WALLS

Aviador Kustannus ja kirjailija Hannu Luntiala järjestävät kaikille avoimen Art Breaks Walls -kirjoituskilpailun, jonka teemana on ”Kulttuurit kohtaavat”. Kilpailuun voi osallistua fiktiivisillä tai fiktiota ja faktaa yhdistävillä kertomuksilla, jotka tulee lähettää kilpailun järjestäjälle kesäkuun 15. päivään mennessä.
Katso lisää: https://www.aviador.fi/kirjoituskilpailu

Kalatarinoiden kirjoituskilpailu 

Tyylilaji: Novelli 
Aihe: Kalastus Määräaika: 15.6.2023 
Kenelle: Kaikille avoin 
Järjestäjä: Kirjoittaminen.fi & Havulaavu 

Kustannus Kirjoittaminen.fi ja Havulaavu Kustannus järjestävät kirjoituskilpailun unohtumattomimmista kalastusmuistoista. Kilpailuaika on 15.1.–15.6.2023. Havulaavu Kustannus kutsuu kirjoittajia vuonna 2023–2024 julkaistavaan novelliantologiaan (kirjan tarkempi julkaisuaikataulu kerrotaan kesällä 2023). Kaikenlaiset kalastusta käsittelevät muistot, tarinat ja kokemukset ovat tervetulleita mukaan kilpailuun, kunhan ne on kirjoitettu novellin muotoon.

Lue lisää ja osallistu: https://kalast.us/kalatarinoiden-kirjoituskilpailu/