Juhlavuosi 2023

Juhlavuoden tapahtumia

Tapahtumista ilmoitetaan tarkemmin: Ajankohtaista

  • 4.3. 2023 Paltan vuosikokous klo 13  SPR:n toimistolla, os. Raatimiehenkatu 20 D, 53100 Lappeenranta  • 1.3.-31.3. Paltan ja sen jäsenten teosten lainausnäyttely Kouvolan kirjastossa.   • 1.4. Paltta ry järjestämän valtakunnallisen lasten ja nuorten kirjoituskilpailun ”Lauantai 1.4.2052” teksteistä julkaistun kirjan Aprillipäivä 2052 julkistamistilaisuus Kouvolan kirjastolla. (Reuna Publishing House & Paltta ry.)  • 26.4. Open Mic Lappeenrannan pääkirjaston Olli-tilassa ke 26.4. klo 17 – 18.30.   • 6.7.Eino Leinon runotapahtuma Lappeenrannassa.  • 9.-10.6. Paltta osallistuu Kouvolan Dekkaripäiville Kouvolan kaupungintalolla.  • 20.7. Paltta esiintyy Kymi Librissä pihan ulkolavalla torstaina klo 15.30-17.30.   • 10.9.2023 Juhlaseminaari Lappeenrannassa ja Paltan 60-vuotishistoriikin julkistaminen.  • Paltta järjestää kaksi kirjoittajakurssia, joista toinen on suunnattu nuorille.


JUHLAVUODEN KYNNYKSELLÄ


Kirjoittajayhdistys Paltta ry on yksi Suomen vanhimmista kirjoittajayhdistyksistä. Se on perustettu vuonna 1963, joten juhlimme tänä vuonna 60-vuotista taivaltamme.

Juhlavuoden päätapahtuma on Lappeenrannan Kehruuhuoneella su 10.9.2023 järjestettävä seminaari, jonka teemana on ”Turvallinen tulevaisuus”. Ohjelma koostuu kirjailijoiden puheenvuoroista ja paneelikeskustelusta. Seminaarin yhteydessä järjestetään kansainvälinen työpaja, jossa pohditaan kirjoittamisen ja kielen merkitystä ihmisen identiteetille.

Juhlavuoteen liittyy olennaisesti 60-vuotishistoriikki. Teoksen toimittaa FM Soile Rinno ja se kokoaa Etelä-Karjalan ja Kymenlaakson kulttuurihistoriaa yli puolen vuosisadan ajanjaksolta. Historiikkia elävöittävät monet yhdistyksessä aktiivisesti toimineiden jäsenten henkilöhaastattelut.

Juhlaseminaariin kootaan näyttely Paltan 60-vuotisesta toiminnasta Etelä-Karjalan ja Kymenlaakson kulttuurivaikuttajana.

Suunnitelmissa on myös kirjoittajakurssi nuorille sekä opintomatkoja Tarttoon ja esim. Pohjois-Karjalan runokyliin. Paltta ry on myös mukana Kouvolan Dekkaripäivillä ja Kymi Librissä Myllykoskella.

Olemme hakeneet hankkeisiin apurahaa usealta eri säätiöltä. Suunnitelmat täsmentyvät, kun saamme tietää, minkälaisilla resursseilla voidaan toimia.

Laittakaa kuitenkin jo nyt kalenteriin tuo syyskuun kymmenes päivä ensi vuonna. Silloin on ilo katossa Kehruuhuoneen kauniissa salissa. Saamme olla ylpeitä omista ja aikaisempien vuosikymmenten palttalaisten uroteoista.

Paltan kirjailijat esillä Kouvolan kirjastossa maaliskuussa

PALTAN JA SEN JÄSENTEN TEOSTEN NÄYTTELY järjestetään Kouvolan kirjastossa maaliskuussa. Näyttelyyn otetaan kirjaston kokoelmissa olevia kirjoja, joita voi lainata. Kirjasto osallistuu täten yhdistyksemme 60-vuotisjuhlintaan.

 

Paltan alkuvaiheista voit lukea täältä⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠.