Nuorten ryhmä

NUORTEN VALTAKUNNALLINEN KIRJOITUSKILPAILU 2021-2022

Kirjoittajayhdistys Paltan yläkoululaisille tarkoitettu valtakunnallinen kirjoituskilpailu päättyi 31.1. 2022. Kilpailun aiheena oli Lauantai 1.4.2052.  Tulokset julkistettiin Kouvolan pääkirjastossa 1.4.2022. 

Reuna Publishing House julkaisee Nuorten kirjoituskilpailun parhaista kirjan maaliskuussa 2023.

Kirjoittajayhdistys Paltta ry järjesti yläkoululaisille valtakunnallisen kirjoituskilpailun aiheena ”Lauantai 1.4.2052”. Nuoria pyydettiin kertomaan, millainen maailma on aprillipäivänä 30 vuoden kuluttua.

Nuoret kirjoittivat ympäristön tuhoutumisesta ja kuvasivat sotaa ja pandemia-aikaa. Kirjoituksissa on kuitenkin myös lämpimiä ihmissuhteita ja luottamusta hyvän voittoon. Arki kavereiden kanssa ja perheen kotoisat ympyrät on muunnettu tulevaisuuden maailmaan, jossa liikutaan leijulaudoilla ja keskustellaan puhuvien jääkaappien kanssa. Mikrosirut ohjaavat ihmisten toimintaa.

”Vaikka osa kirjoittajista on vasta 13-vuotiaita, tekstien sisältö on painava. Se on aito ja vilpitön puheenvuoro nykyajan ja tulevaisuuden ongelmista. Teksteissä on mielikuvituksellisia teknisiä keksintöjä, mutta myös pohdintaa siitä, miten tekniikan kehittyminen ja materialismi vaikuttavat ihmisten välisiin suhteisiin. Kirjoituksia lukiessa liikutuin ja järkytyin siitä hädästä, joka nuorilla on tulevaisuuden näkymistä”, kertoo Paltan varapuheenjohtaja Sinikka Vuento.

Reuna-kustantamossa vaikututtiin myös nuorten näkemyksistä ja kyvystä ilmaista niitä virkistävän uudella otteella. Parhaista teksteistä koottu antologia on kiinnostavaa luettavaa kouluissa samanikäisten parissa ja avaa myös päättäjille ja nuorten parissa työskenteleville ikkunan aikuisuutta lähestyvän sukupolven maailmankuvaan.

Kirjaa voi tilata täältä:

https://reunalla.fi/collections/tulossa/products/aprillipaiva-2052-nuorten-kirjoituskilpailun-parhaat

Paltalle on luotu oma nuorten Instagram-tili, klikkaa kuvaa ja liity joukkoon!