Haukka

HAUKAN PIKKUJOULU 13.12.2022

Haukan kirjoittajaryhmäläiset kokoontuivat pikkujoulun viettoon Sinikka Vuennon kotona Lappeenrannan Kivisalmessa. Ulkona tuiskuava lumi korosti lämminhenkistä ja glögin tuoksuista tunnelmaa sisällä.

Samalla vietettiin Laila Hietamiehen Naapuri soittaa haravaa runokirjan ja Risto Talkan Kanavan pohjan tervaaja novellikokoelman julkkareita. Onnittelut Lailalle ja Ristolle!

Onnittelumaljoissa helmeili Risto Talkan ikiomaa ja teemaan sopivaa kauniin punaista Runon ja tarinan viiniä 2022. Nimivalinta kuvaakin osuvasti haukkalaisten aktiivista otetta kirjoittamiseen. Molemmat myös lukivat näytteen tuoreesta kirjastaan.

Illassa kuultiin ryhmäläisten joulurunoja, jotka johdattivat keskusteluihin joulun merkityksestä ja sen sanomasta mm. nykyajan monikulttuurisessa koulumaailmassa. Toivon ajatus nousi pintaan yhteisesti. Joulupukkikin oli jättänyt terveisensä pienten pakettien myötä. Ja jotta runon ja tarinan henki säilyy myös joulun aikaan, jokainen sai mukaansa Päivi Kokkosen keräämiä lasten joulutervehdyksiä menneiltä vuosilta kortin muodossa.

Haukan julkaisuja

MIUN LAPPEENRANTA

Lappeenrannan kirjoittajapiiri Haukka kokosi vuonna 2019 antologian 370 vuotta täyttäneen kotikaupunkinsa Lappeenrannan kunniaksi. Antologiassa on 15 eri-ikäisen kirjoittajan runoja ja lyhyitä proosatekstejä. Kirjoituksissa vilahtelevat aikaisemmat vuosikymmenet, mutta mukana on myös tunnelmia nyky-Lappeenrannasta.
Kirjan on kuvittanut Maire Pyykkö ja toimittanut Sinikka Vuento.

Kansi: Maire Pyykkö

SYDÄNÄÄNIÄ syntyi poikkeusvuosina 2020 – 21. Kirjoittajapiiri Haukan jäsenet kokoontuivat ”etänä” lähettämällä kuukausittain yhteisestä teemasta kirjoitetut tekstit ryhmän vetäjälle, joka teki niistä koosteen. 

Antologiassa on mukana 19 eri-ikäistä kirjoittajaa. Tekstien sävyt vaihtelevat koomisesta traagiseen, mutta aina niissä on mukana vahva elämisen maku. Tarinoiden ja runojen tuottaminen ja toisten tekstien kommentoiminen ovat antaneet paljon iloa ja sisältöä pandemia-aikaan.

Kirjan kuvituksesta vastaavat Haukan taiteilijat Maire Pyykkö ja Laila Hietamies.